Programma: VeiligheidDe eerste en belangrijkste bekommernis van de burger is zijn eigen veiligheid. Welnu, met die veiligheid kan het gerust een stuk beter in Dilbeek. Het laatste jaarverslag van de lokale politie leert ons dat ze op jaarbasis 350 keer moest tussengekomen bij inbraken in woningen. Dat is bijna 1 keer per dag. Daarnaast werd ook nog eens 121 ingebroken in geparkeerde auto’s. Die cijfers moeten naar beneden.

De grootste verzekeraar van het land bracht het risico op diefstal in kaart per gemeente. Het resultaat is niet bepaald om vrolijk van te worden. Na Charleroi, Courcelles, Quevy en Doornik sloot Dilbeel de top 5 van gemeenten waar het risico op diefstal of inbraak het grootst is. Laat dat even tot je doordringen. Dilbeek staat zij aan zij met een stad als Charleroi. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is waar.

Voor ons is het simpel: je recht op veiligheid is een grondrecht en we moeten er alles aan doen om dat grondrecht te laten respecteren. Daarom kiezen wij voluit voor een verscherpt cameratoezicht op alle invalswegen van Dilbeek. Dat is goed op twee fronten: het werkt ontmoedigend én het verhoogt de pakkans van criminelen die toch hun kans wagen.

Daarnaast willen we de Buurt Informatie Netwerken (kortweg BIN) verder stimuleren en uitbreiden. Ze hebben hun efficiëntie immers ruimschoots bewezen.

Tot slot betekent veiligheid ook veilige wegen. Die willen we bijgevolg verder uitbouwen, aan scholen en op kruispunten bijvoorbeeld. Jaarlijks 308 ongevallen met stoffelijke schade, dat is gewoon teveel. Dat moet beter.

Lees ons volledig programma HIER.  

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker