Gratis Hello Belgium RailpassFijn nieuw!

De federale regering besliste in juni 2020 om een gratis 12-treinritten-pass aan te bieden aan alle inwoners van België. Daarmee wordt het binnenlands toerisme verder gestimuleerd en wordt het spoor als openbaar vervoer gepromoot. Die pass kreeg vandaag de naam “Hello Belgium Railpass”.

Vanaf 31 augustus en tot uiterlijk 30 september 2020 kan elke inwoner ouder dan 12 jaar een Hello Belgium Railpass op naam aanvragen via een webformulier op de site www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/railpass/free-pass . Tussen 5 oktober 2020 en eind maart 2021 kunnen hiermee elke maand twee treintrajecten worden afgelegd in België. Kinderen jonger dan 12 jaar rijden sowieso gratis. De papieren pass wordt nadien met de post verstuurd naar het adres vermeld in het rijksregister opgegeven in het webformulier.

De NMBS beseft dat niet iedereen vertrouwd is met online toepassingen op het internet. Daarom is er een uniek telefoonnummer – 02 300 15 15 – voor wie hulp wenst bij het invullen van het webformulier of geen online toegang heeft.Open Vld Dilbeek hoopt dat de inwoners die een helpende hand nodig hebben om hun aanvraag in te dienen, die ook durven vragen aan hun naasten. De OCMW-medewerkers zijn eveneens paraat om hierbij de kwetsbare personen te helpen waar nodig is.  

Open Vld Dilbeek promoot mee de beslissing over de pass met twaalf ritten. “De twaalfrittenkaart geeft iedere burger de kans om er de komende maanden op uit te trekken met deze railpass. Zo moedigen wij ook het binnenlands toerisme aan.’, aldus uw schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter van Groot-Dilbeek (Walter Zelderloo, Open Vld).

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker