2de pakket steunmaatregelen corona voor ondernemersIn deze crisistijden blijft de Vlaamse regering onze zelfstandigen en ondernemingen ondersteunen.De Vlaamse overheid heeft de afgelopen maanden 225,43 miljoen euro aan steun uitgekeerd voor 75371 steundossiers van ondernemers.Dat blijkt uit cijfers over het Vlaams Beschermingsmechanisme. Dit is het tweede grote Vlaams coronasteunpakket aan ondernemers.  

In onze gemeente Dilbeek hebben 400 ondernemingen steun ontvangen voor in totaal 1 498 023 euro. Zo kunnen ze deze moeilijke periode overbruggen.“, zegt Paul Vanden Meerssche (schepen van Lokale economie, Open Vld Dilbeek).
Bij aanvragen die automatisch goedgekeurd konden worden, is de doorlooptijd gemiddeld 4 dagen. Ondertussen loopt er ook een derde steunpakket (tot en met 15 februari). Er is daarnaast een extra zogenaamde ‘globalisatiepremie’ in het leven geroepen voor de zeer zwaar getroffen sectoren, zoals bijvoorbeeld de evenementensector.  

De Vlaamse overheid heeft tijdens de zomer van 2020 het Vlaams Beschermingsmechanisme in het leven geroepen voor getroffen ondernemers. Ondernemingen die een omzetdaling van minstens 60 % kunnen voorleggen tegenover dezelfde periode in 2019 of die verplicht gesloten zijn, kwamen hiervoor in aanmerking. Het tweede coronasteunpakket voor ondernemers volgde op de hinder- en compensatiepremies, die in de eerste golf (maart-juni) werden gegeven. De steun uit dit tweede pakket focused op het omzetverlies en is daarmee selectiever.

“De steun blijft hard nodig, zeker in de zwaar getroffen sectoren. Voor veel ondernemers is het nog steeds een strijd om te overleven. We mogen hen niet in de steek laten.”, aldus Paul Vanden Meerssche (schepen van Lokale economie, Open Vld Dilbeek)

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker