Denk eens Dilbeek...


Geen belastingverhoging in Dilbeek.

De gemeentebelastingen niet verhogen .  Integendeel, de geplande verhoging van de onroerende voorheffing schrappen. Dat was het doel van Blauw Dilbeek  nu ook de Dilbeekse burger het moeilijk heeft in deze onzekere tijden.

Inflatie 10%,  index aanpassingen die de lonen en pensioenen van onze ambtenaren bijna 10 % hoger brengen,  één miljoen € meer energie uitgaven per jaar, grondstoffen en werken waarvan de prijs 25% hoger ligt dan begroot,….en ondertussen blijven investeren. Dat was de context voor de  Meerjarenplan aanpassing in december 2022.

Het gemakkelijkste was  de personenbelasting  te verhogen. Wij ,liberalen, zijn daar vanzelfsprekend niet happig op. Integendeel: belastingen vermijden/verlagen zit in onze genen.

Als Schepen van Financiën was de uitdaging groot. 1 miljoen € besparen op onze werking. Dat dit lukte en u bespaard blijft van bijkomende personenbelasting danken we aan een heel team: de financiële dienst die alles coördineerde,  de andere diensten die een grote efficiëntie oefening hielden,  de coalitiepartner die meeging in het maken van keuzes en in het idee van een terugkeer naar de gemeentelijke kerntaken.

foto: Het nieuwsblad
foto: Het nieuwsblad

We hopen dat u, beste Dilbekenaar,  deze inspanning apprecieert. Blauw Dilbeek staat er borg voor dat er zuinig met uw centen wordt omgesprongen.

Marc Willen

Schepen van Financiën en Lokale Economie.

Blauw Dilbeek staat er borg voor dat er zuinig met uw centen wordt omgesprongen.

Marc Willen, Schepen van Financiën


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker