Derde kinderdagverblijf ’t Bergske officieel geopend.


Dilbeek kampt, net als vele andere gemeenten in Vlaanderen, met een acuut gebrek aan kinderopvangplaatsen.

Op 25 november 2022, was onze Schepen van Welzijn Walter Zelderloo zeer verheugd om het nieuwe kinderdagverblijf ’t Bergske van de gemeentelijke EVA vzw officieel te kunnen openen.

De sector van de kinderopvang is in crisis, en de sector haalt voortdurend de krantenkoppen, maar in Dilbeek kunnen we positief nieuws melden, door de geboorte van het nieuw!

kinderdagverblijf ’t Bergske.

Voor dit kinderdagverblijf heeft het gemeentebestuur de locatie van het oude schooltje van Itterbeek ter beschikking gesteld van de EVA vzw kinderopvang, voor de opvang van 24 kindjes.

Met nog 49 plekjes in ’t Bijgaardje en 36 plekjes bij ’t Klein Keperke kunnen er in Dilbeek nu 109 kindjes worden opgevangen, door de EVA vzw.

We hopen dat ’t Bergske kan uitgroeien tot een toegankelijk en kwaliteitsvol kinderdagverblijf waar het kind centraal staat en waar ouders zich welkom voelen.

Dit nieuwe kinderdagverblijf in Dilbeek is broodnodig. Dilbeek kampt al vele jaren met een groot tekort aan kinderopvangplaatsen.

Sinds begin van deze legislatuur in 2019, met Open VLD in het Schepencollege, engageren we ons al jaren om het aantal opvangplaatsen te verhogen.

En met succes, want sinds 2019 tot op vandaag, steeg het aantal opvangplaatsen in Dilbeek van 395 plaatsen naar 441 plaatsen, wat een stijging van 12% bedraagt voor een periode van 4 jaar.

“Het is inderdaad een stap in de goede richting om ons cijfer naar omhoog te krijgen, maar we zijn er nog niet” zegt onze welzijnsschepen Walter Zelderloo.

Daarom een subsidiereglement :

Vanuit de regierol kinderopvang heeft het gemeentebestuur beslist om jaarlijks 100000 euro vrij te maken om nieuwe starters in de kinderopvang te ondersteunen, maar ook om bestaande

opvanginitiatieven die niet inkomens gerelateerd werken jaarlijks financieel te ondersteunen.

We hopen dat dit subsidiereglement ertoe zal bijdragen dat de bestaande opvang initiatieven zich gesteund voelen, en ook het ondernemerschap zal stimuleren om te starten met nieuwe

kinderopvanginitiatieven.

Het is inderdaad een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet.

Schepen Walter Zelderloo


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker