Buurtrestaurant Nieuwenbos kent spectaculaire groei!


Buurtrestaurant Nieuwenbos in Groot-Bijgaarden verwelkomt van maandag tot vrijdag elke middag klanten voor een gezonde en betaalbare maaltijd. Sinds de start in 2018 kende het restaurant een spectaculaire groei. In het restaurant worden mensen tewerkgesteld met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Dankzij de goede begeleiding en de ervaring die ze opdoen vinden ze de weg naar een vaste job.

Sociale tewerkstelling

De uitbating van het restaurant gebeurt in samenwerking met Sense. Zij zorgen voor een  professionele begeleiding en opleiding van het personeel. Maar ook in de zoektocht naar een vaste job biedt Sense de nodige ondersteuning. Voor velen is dit een belangrijke stap naar de reguliere arbeidsmarkt.

In het buurtrestaurant kan je niet alleen terecht voor een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd. Je kan ook kiezen voor een vegetarisch menu en in de zomer kan je genieten van een lekker ijsje. Het restaurant brengt mensen samen en stimuleert ontmoeting. Zo vinden er geregeld activiteiten plaats, zoals Spel en Ontmoeting van Huis van het Kind en de spelletjesavonden.

Vele vaste klanten komen bijna dagelijks waaronder Willy (78): “Het is hier gezellig en niet te duur. Het eten is heel lekker en ik kom altijd wel iemand tegen om een babbeltje mee te slaan.” Zijn vriend Danny (65) vult aan: “Ik kom enkel op woensdag, dan staan er frietjes op het menu. Ik woon in de buurt en kom te voet naar hier. Binnenkort word ik geopereerd en zal ik waarschijnlijk meer komen, dan hoef ik zelf niet te koken.”

Uit de kinderschoenen

Bij de start in 2018 werden gemiddeld 80 maaltijden per dag verkocht, in februari van dit jaar zijn dat er gemiddeld 130, met topdagen van 150 maaltijden per dag. “We spreken dan ook van een groot succes”, aldus bevoegde schepen Walter Zelderloo. “Ook de samenwerking met Sense verloopt heel vlot. Het restaurant is zonder twijfel een grote meerwaarde voor onze gemeente.”

Buurtrestaurant Nieuwenbos bevindt zich in de Welzijnscampus aan de Bosstraat 84. Er is een verminderd tarief voor mensen met een Participatiepas en voor 60-plussers, maar iedereen is er uiteraard van harte welkom!

Meer info: https://www.dilbeek.be/buurtrestaurant-nieuwenbos

Facebook: Welzijnscampus Nieuwenbos

We kunnen spreken van een groot succes. Ook de samenwerking met Sense verloopt heel vlot. Het restaurant is zonder twijfel een grote meerwaarde voor onze gemeente.

Schepen van Welzijn Walter Zelderloo


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker