Een veilige Dilbekenaar is een gelukkige DilbekenaarEr is iets dat U moet weten. En waarvan U niet meteen vrolijker zal worden. Maar U heeft recht op de waarheid en op correcte informatie. Uit de cijfers van onze lokale politie blijkt dat zowat dagelijks ingebroken wordt in onze gemeente. De politie moet 350 keer per jaar uitrukken voor woninginbraken. 350 keer. En daarnaast wordt ook om de drie dagen een auto leeggeroofd. 121 keer per jaar.

Het zijn cijfers waar een mens niet vrolijk van wordt. Erger nog : deze cijfers maken van Dilbeek de triste koploper van Vlaamse inbraakstatistieken. AXA, een van de grootste Belgische verzekeraars , plaats Dilbeek tussen de top 5 en sluiten we aan op  Charleroi, Courcelles, Quevy en Doornik. Alleen in die steden en gemeenten loopt U nog meer risico.

Cameraschild

 Gelukkig is er ook goed nieuws. Mede op initiatief van LvBurger-Open VLD werden intussen op de Ninoofsesteenweg ANPR-camera’s geplaatst op de op- en afritten van de ring.  Met succes. Daarom willen wij dit cameraschild uitbreiden tot alle toegangswegen van Dilbeek. Dat die aanpak werkt bewijzen de cijfers van onze buurgemeente St Pieters Leeuw waar met eenzelfde systeem 7.500 voertuigen werden opgepikt. Dank zij de camera’s kon de politie telkens tijdig ingrijpen.

Genoeg is genoeg

 Het installeren van een netwerk van camera’s staat bovenaan onze prioriteitenlijst.  Samen met het uitbreiden en ondersteunen van de BINS : buurt-informatie-netwerken, waar aandachtige burgers een signaalfunctie opnemen.

En dat rendeert. Dank zij de BINS werden tal van verdachte voertuigen en personen gesignaleerd en kon de politie tijdig tussenkomen.

Voor ons zijn uw veiligheid en veiligheidsgevoel prioritair.  De criminaliteitscijfers moeten drastisch naar beneden. Daarvoor  kan U op ons rekenen.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker