Alain Yeli-Monkenya: ENGAGEMENT met passie!Ik ben Alain Yeli-Monkenya, 42 jaar, getrouwd met Ilse en fiere vader van Jesse, Ciel en Lex. Inmiddels woon ik al 10 jaar in het mooie Dilbeek. Politiek is mij niet nieuw, als mede-oprichter van Jong VLD Wemmel in 2005 heb ik al wat ervaring op de teller staan.

Professioneel ben ik actief  als Service & Contract Manager binnen een internationaal ICT bedrijf. Deze ervaring wil ik absoluut meenemen in mijn politiek engagement. Elke organisatie, ongeacht haar grootte of maatschappelijke impact, kan en moet zich continu verbeteren. Ik wil mij nog meer inzetten voor de gemeenschap in Dilbeek. Momenteel ben ik al 9 jaar actief bestuurder van de volleybalclub in Schepdaal. Als papa van 3 kinderen ben ik tevens lid van de schoolraad,  een overleg- en adviesorgaan van de kleuterschool Trip Trap te Schepdaal. Daarnaast ben ik actief binnen de Raad van Bestuur Sport & Gezondheid vzw en kan ik het beleid rond vrijetijdsbesteding in Dilbeek mee vorm geven. Het spreekt voor zich dat sport en welzijn bovenaan mijn lijstje staan. Ik weet het, het is al een hele boterham, maar toch wil ik nog dat stapje verder gaan.

Burgerparticipatie ligt mij nauw aan het hart. De burger verdient meer inspraak in voorontwerpen van grote projecten. Daarnaast moet de lokale middenstand en KMO de steun krijgen die ze verdienen. Winkelen in Dilbeek moet opnieuw een beleving worden.

Er zijn voldoende mogelijkheden om het leven in onze randgemeente nog aangenamer te maken. Maar men moet ze willen zien. Ik wil dit ENGAGEMENT aangaan, en wel met passie!

Alain Yeli-Monkenya

14de Plaats

www.alainyeli.be

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker