DIVERSITEIT troef !Je kan natuurlijk je ogen dichtknijpen en niet willen zien. Maar het is een feit dat de samenstelling van de Dilbeekse bevolking sterk gewijzigd is de jongste jaren. Volgens de laatste gegevens zou 28,3 percent van de bevolking van niet Belgische origine zijn.

Heel wat van deze nieuwkomers hebben zich snel en goed aangepast en integreren zonder moeite. De kennis van het Nederlands is essentieel en de basis voor een vlotte integratie.

We zullen extra inspanningen moeten leveren om nieuwkomers niet alleen te overtuigen dat Nederlands essentieel is maar ook het aanbod lessen Nederlands moeten uitbreiden. Onze scholen, onze integratieambtenaar en tal van vrijwilligers doen vandaag reeds meer dan hun best.

Inburgering en emancipatie zijn sleutelwoorden. Als liberalen bestrijden wij welke vorm van discriminatie, zowel negatieve als positieve. Wij houden rekening met diversiteit, ieder mens is uniek.

Ook bij de samenstelling van onze lijst. Yasmina is hiervan het sprekende voorbeeld. Een kandidate waarop we trots zijn: perfect geïntegreerd, perfect Nederlandstalig en goede studente met visie over de toekomst. Top!

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker