Maria-Isabella Detand: Burgerparticipatie!Maatschappelijk engagement zit in mijn genen. Na 13 jaar boeiende advocatuur aan de Vlaamse balie te Brussel, heb ik de overstap gemaakt naar de energiesector en ben ik gaan werken voor de CREG (federale regulator voor elektriciteit en aardgas). In 2005 kreeg ik het aanbod de leiding te nemen van de Beleidscel Energie op het kabinet van liberaal minister Marc Verwilghen. Geen enkel ogenblik heb ik getwijfeld ! Het liberale gedachtengoed past perfect bij mij. Het draagt de menselijke vrijheid hoog in het vaandel en de overheid heeft de taak deze vrijheid te beschermen. Ook voor de zwakkeren in onze samenleving.

Het politieke speelveld heeft me toegelaten heel veel ervaring op te doen. Contacten met overheden en bedrijfswereld. Discussiëren, onderhandelen. Zoeken naar creatieve en duurzame oplossingen.  

Vandaag werk ik opnieuw bij de CREG. Collega’s op het werk hebben me aangepord hun belangen te behartigen en zo ben ik intussen ook personeelsafgevaardigde geworden van de liberale vakbond.

Opgegroeid in de Kaudenaardestraat en vandaag wonend in Groot-Bijgaarden, werd ik door buurtbewoners attent gemaakt op de plannen van Dilbeek voor Hoogveld en Molenberg. Ik nam het voortouw en richtte een actiecomité op om de leef- en woonbaarheid van de buurt te verbeteren. Met succes. Vandaag zijn we ook actief in de Stationsbuurtraad.

Actieve burgerparticipatie, een rechtstreekse communicatie tussen politiekers met burgers en handelaars zijn voor mij zeer belangrijk. Als inwoner van Dilbeek wil ik gehoord worden. Ik wil mij hier thuis voelen. Wonen en mobiliteit zijn dan ook de thema’s waar ik mij ten volle voor wil inzetten.

Ik heb dan ook met heel veel goesting positief geantwoord om de lijst van de Partij van de Burger Open-VLD te versterken bij de komende verkiezingen. Ik geloof erin !

Maria-Isabella Detand
7de Plaats

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker