Michel Valkeniers: voor een veilig DilbeekAls Michel VALKENIERS zich in iets vastbijt, dan blijft hij dat doen totdat het resultaat er is. “Al jaren pleit ik voor het plaatsen van camera’s op gevoelige punten in Dilbeek” aldus Michel. Inmiddels zijn er 5 ANPR-camera’s geplaatst aan het op- en afrittencomplex op de Ninoofsesteenweg. Op 2 maanden tijd waren er 243 hits. Dit wil zeggen dat geseinde voertuigen opgemerkt worden door de camera’s en de gegevens worden doorgestuurd naar het commissariaat zodat onmiddellijk kan gereageerd worden.

De investering van 97.000 €  heeft dus een onmiddellijk rendement.

Dergelijke camera’s moeten geplaatst worden op alle toegangsbanen naar Dilbeek zodat alle binnenkomend verkeer gescreend wordt. Niet alleen is deze methode erg efficiënt. De camera’s hebben bovendien een niet te onderschatten afschrikkingseffect.

Op de Ninoofsesteenweg zijn de trajectcontroles voor zowel snelheidscontrole als nummerplaatherkenning een absolute meerwaarde.

Dit alles is nog maar een begin. Voor een veilig Dilbeek, één van de hoofdpunten van ons programma, moeten nog veel meer inspanningen worden geleverd.

Onze belofte voor meer veiligheid slaat ook op een veiliger verkeer, maar toch vooral op het buiten ons grondgebied houden van mensen met kwalijke bedoelingen. De criminaliteitscijfers in Dilbeek moeten een heel stuk lager!

Michel Valkeniers
5de Plaats

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker