Op weg naar een PROPER Dilbeek.Bent u het sluikafval her en der in Dilbeek ook zo beu? Terecht. Bovendien laat het onderhoud van het openbaar domein de voorbije jaren meer dan te wensen over. Het zal niemand ontgaan zijn dat onze gemeente er opvallend vuil bij ligt. Onkruid wordt nauwelijks gewied en als het al eens met gasbranders wordt verwijderd steekt het twee dagen later weer de kop op. De gemeentearbeiders deden zowaar zélf hun beklag over het gebrek aan organisatie.

Een verzorgde leefomgeving is één van de meest directe manieren waarop de inwoners geconfronteerd worden met de dienstverlening – of het gebrek eraan – van de gemeente. Van Dilbeek weer een propere plek maken, staat dan ook hoog op onze prioriteitenlijst.

Hoe we dat willen aanpakken? Op verschillende niveaus. Door sensibilisering en structurele ingrepen, bijvoorbeeld. Denk wat dat laatste betreft aan een betere toegankelijkheid van het containerpark, aan voldoende publieke afvalbakken en aan dagelijks onderhoud door de bevoegde gemeentediensten. Op het vlak van bewustmaking denken we aan een jaarlijkse opruimingsactie door alle Dilbeekse jeugdbewegingen.

Sluikstorters mogen zich dan weer verwachten aan een kordate aanpak. Dergelijk asociaal gedrag kan niet meer getolereerd worden. Betrapping op heterdaad dankzij de inzet van mobiele camera’s én efficiënter geïnde gasboetes zijn instrumenten die we volop willen aanwenden om deze vervuilers het leven onmogelijk te maken. En één ding staat als een paal boven water: wie afval dumpt, die betaalt de factuur.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker