Maria-Isabella Detand -7de PlaatsMaria-Isabella Detand
Groot-Bijgaarden

Maatschappelijk engagement is mij aangeboren. Na 13 jaar advocatuur aan de Vlaamse balie in Brussel, heb ik in 2005 de overstap gemaakt naar de energiesector. Er werd mij toen gevraagd de leiding te nemen van het departement Energie op het kabinet van liberaal minister Marc Verwilghen. Ik heb geen moment geaarzeld.

Het liberale gedachtengoed past perfect bij mijn persoonlijkheid. Mijn jarenlange ervaring op het departement Energie van minister Verwilghen heeft mij geleerd op zoek te gaan naar creatieve en duurzame oplossingen. Die expertise stel ik vandaag ten dienste van mijn werkgever, de federale energieregulator CREG. Binnen die organisatie behartig ik ook de belangen van mijn collega’s als personeelsafgevaardigde van de liberale vakbond.

Ik ben opgegroeid in de Kaudenaardestraat en woon vandaag in Groot-Bijgaarden. Toen het gemeentebestuur haar plannen bekend maakte voor de herinrichting van Hoogveld en Molenberg was ik degene die aan de wieg stond van het actiecomité dat afdwong dat één en ander duchtig werd bijgestuurd. Dezer dagen ben ik actief in de Stationsbuurtraad. In de omgeving van het station tal van projecten op stapel die een grote impact hebben op de leef- en woonkwaliteit van de buurt. We moeten daar dus zeer waakzaam zijn.

Tussen al dat actie voeren door – en dat zeg ik natuurlijk met een knipoog – zet ik mij nog in voor de vzw Cultuur & Samenleven. Als bestuurslid probeer ik ook daar een verschil te maken.

Ik vind dat Dilbeek een beter beleid verdient en ben er rotsvast van overtuigd dat een rechtstreekse communicatie tussen overheid en inwoner daarin een cruciale rol kan spelen. Als Dilbekenaar wil ik gehoord worden, wil mij thuis voelen in mijn gemeente. Zoals mijn inzet binnen de voornoemde actiecomités al laat vermoeden, zijn wonen en mobiliteit thema’s die mij erg nauw aan het hart liggen. Het is dus met veel overtuiging en drive dat ik de Partij van de Burger Open-VLD versterk bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben er klaar voor én ik geloof erin.

Maria-Isabelle Detand
7de Plaats

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker