CultuurCultuur is een uniek middel om mensen met een verschillende achtergrond en verschillende leeftijden en gezindheden samen te brengen. Daar moeten we dus volop op inzetten. Mensen verbinden is belangrijker dan ooit in een maatschappij die zo divers is als de onze. Ook de lokale gemeenschap ontsnapt niet aan die diversiteit.

Dilbeek beschikt over alle nodige infrastructuur. Een cultuurtempel (die weliswaar aan vernieuwing toe is). Een parel van een muziekacademie. Talloze historische gebouwen die ter beschikking staan van alle vormen van culturele beleving. Het zijn troeven die we veel meer moeten uitspelen. Net als onze kastelen, de prachtige watermolen van Pede, het trammuseum, het openluchtmuseum rond Bruegel én onze restaurants

Net die rijkdom kan ervoor zorgen dat we Dilbeek ook toeristisch nog beter op de kaart zetten. Onze gemeente is de deur naar het Pajottenland en dat biedt ons opportuniteiten om onze toeristische attracties te promoten en meerwaardezoekers aan te trekken. Dat is meteen ook een goede zaak voor de lokale middenstand.

Er is in dit alles een mooie, belangrijke rol weggelegd voor het Bruegeljaar 2019. Dat moet echt een onvergetelijk hoogtepunt worden. En de wereldberoemde meester moet voor eens en altijd in één adem met Sint-Anna-Pede vernoemd worden.

Laten we voorts ook ons blikveld verruimen en kijken naar het buitenland. Dat is verrijkend en inspirerend. Een eerste belangrijke stap op dat vlak is het heropstarten van onze contacten met buitenlandse zustergemeenten

Lees ons volledig programma HIER.  

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker