Luc De Backer, dankbaar voor de kansenLuc De Backer
Groot-Bijgaarden

Ik ben Luc, thuis in Groot-Bijgaarden (maar eigenlijk in heel Groot-Dilbeek), en voor heel wat inwoners wellicht geen volkomen onbekende. Ik was 12 jaar lang voorzitter van het Dilbeekse OCMW. Daarnaast maakte ik ook deel uit van het schepencollege tussen 2007 en 2012. Beroepshalve ben ik verzekeringsmakelaar.

De combinatie van mijn job met mijn politieke functies maakt dat ik heel sociaal ben ingesteld. Voor mij draait alles om mensen. Ik ben in de loop der jaren alleen maar meer doordrongen geraakt van die gedachte. Zeker mijn ervaring bij het OCMW is een echte ogenopener geweest. Ik ben dankbaar voor de kansen die mij binnen het lokale bestuur gegeven werden in het verleden.

Ik moet bekennen dat ik ook een cijferman ben. In tegenstelling tot wat nogal wat mensen denken sluit die liefde voor cijfers niet uit dat ik ook heel sociaal bewust ben. Integendeel, zelfs. Gezonde, efficiƫnte financiƫn zijn belangrijk als hefboom om het leven van de Dilbekenaars beter te maken. Als ik met cijfers aan de slag ga, speelt die sociale verantwoordelijkheid altijd in mijn achterhoofd.

Ik ben ervan overtuigd dat onze politieke familie straks weer een mooie rol kan spelen op bestuursniveau. We hebben een sterke ploeg. Liberaal, absoluut, maar ook met het hart op de juiste plaats. En daar begint alles mee.

Luc De Backer
30ste Plaats

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker