MobiliteitGeplande werken worden uiteraard verder uitgevoerd conform de reeds goedgekeurde plannen. Die continuïteit in verbeteringen en investeringen willen we verzekeren.

Sowieso willen we dat het Masterplan Dilbeek-centrum fase 1 versneld wordt uitgevoerd. Daarbij moet maximaal rekening gehouden worden met het belang van de handelaars en vrije beroepen in het centrum. Tegelijk moet Fase 2 onverwijld worden opgestart: de Baron de Vironlaan, het Gemeenteplein en omgeving, het Loveldplein, de Kattebroekstraat en de Astridlaan. Naast Dilbeek moeten ook de dorpskernen van Groot-Bijgaarden, Itterbeek en Schepdaal aangepakt worden.

We zeiden het elders al: meer parkeerplaatsen kunnen bijdragen tot nieuwe impulsen voor de lokale economie. Daarom willen we snel werk maken van een studie die de haalbaarheid van een ondergrondse parking in het centrum moet onderzoeken. Als de uitkomst van dat onderzoek positief is, willen we kijken naar een constructie in partnership met de privé-sector.

Het mag duidelijk zijn dat mobiliteit een belangrijke prioriteit is voor ons, maar wel met dien verstande dat een mobiliteitsbeleid moet vertrekken vanuit respect voor àlle weggebruikers

Lees ons volledig programma HIER.  

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker