Sport“Mens sana in corpore sano”, wil het Latijnse gezegde. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Want bewegen leidt wel degelijk tot een betere gezondheid. Maar… de bestaande Dilbeekse sportinfrastructuur is dringend aan verbetering toe. Daar willen we nog meer werk van maken.

Nog meer, want Schepdaal heeft – dank zij de druk van onze groep – eindelijk zijn veld van kunstgras. Caerenbergveld en de installaties van Keperenberg staan ook op de agenda. Niet voor megalomane infrastructuurwerken. Wél voor aangepaste uitbreiding en modernisering op maat van de clubs en met inspraak van de gebruikers. De sportsite Roelandsveld is dringend aan renovatie en uitbreiding toe. Daar moet werk gemaakt worden van een bijkomend gebouw, zodat de kleedkamers kunnen uitgebreid worden.
Er is daar ook nood aan meer aandacht voor veiligheid en inbraakpreventie. Het sportcomplex Bosstraat, tot slot, heeft nood aan een nieuwe cafetaria én vernieuwde kleedkamers.

In Dilbeek moeten alle inwoners op een kwalitatieve manier kunnen sporten, ook ouderen. Het helpt hen langer gezond en fit te blijven en dus een hogere levenskwaliteit te hebben. Wij ondersteunen alle initiatieven die ertoe kunnen bijdragen dat ouderen in de bestaande clubs en installaties de mogelijkheid krijgen om op een aangepaste manier en voor hen geschikte tijdstippen te sporten.

Lees ons volledig programma HIER.  

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker