Gemeente Dilbeek neemt maatregelen om gevolgen van Covid-19 te beperken.Dag burger,

De gemeente Dilbeek neemt tal van maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis zo veel als mogelijk te beperken voor haar inwoners.

Zo besliste de gemeenteraad op 28 april om tijdelijk bepaalde belasting- en retributiereglementen op te schorten voor de duur van de crisis.

Luc Deleu (Schepen van financiën Open Vld): “De belasting op inname van het openbaar domein, de huis-aan-huisverspreiding van ongeadresseerde drukwerken wordt tijdelijk niet geïnd.
Om tegemoet te komen aan sportverenigingen is voorzien dat de onderhoudswerkzaamheden aan terreinen en installaties niet dienen betaald gedurende een bepaalde periode.
Huurgelden, vergoedingen, tickets enz. zullen worden terugbetaald of gecompenseerd.”  

“We hebben ook met het College beslist om de door de ouders betaalde tussenkomsten voor de skivakanties van de kinderen van Basisschool Jongslag en Gemeentelijke Lagere School De Klimop integraal terug te betalen.”, aldus Schepen Deleu

Na de crisis zal verder onderzocht worden op welke wijze en in welke mate verenigingen kunnen vergoed worden voor het gebrek aan inkomsten ten gevolge van het wegvallen van hun eet- of andere feesten.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker