Gemeentelijke ondersteuning voor heropstart Dilbeekse scholenNa een wekenlange sluiting mogen de scholen vanaf 15 mei gefaseerd open. De Nationale Veiligheidsraad heeft strikte veiligheidsvoorschriften opgelegd om de veiligheid van de studenten en het personeel te garanderen.
Vanuit het gemeentelijk flankerend onderwijs, de bevoegdheid van schepen Luc Deleu (Open Vld), geeft de crisiscel alle Dilbeekse basisscholen en secundaire scholen de nodige ondersteuning. In de laatste Dilbeekse crisiscel van 29 april werden concrete beslissingen genomen.  

Alle leerkrachten, administratief en poetspersoneel krijgen 2 herbruikbare mondmaskers. De leerlingen van het secundair onderwijs krijgen 1 herbruikbaar mondmasker. We bevestigen dat alle mondmaskers herbruikbaar zijn en wasbaar op 60° en 90° C.
De gemeente erkent dat alle mondmaskers voorzien tegen 15 mei niet haalbaar is, gezien de schaarste op de markt en de korte tijdspanne voor levering. Vandaar dat wij beslist hebben om in een eerste fase vanaf 15 mei mondmaskers in eerste instantie aanbieden aan alle leerkrachten en ondersteunend personeel, maar ook aan alle leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs en alle leerlingen in de noodopvang.  

In de tweede fase vanaf 30 mei worden mondmaskers aan alle leerlingen van het secundair onderwijs aangeboden.
Om de heropstart fysisch in goede banen te leiden, laat Dilbeek toe om gemeentelijke nadarhekken gratis te gebruiken door alle Dilbeekse basisscholen en secundaire scholen. Het aantal beschikbare nadarhekken is echter beperkt. Daarom verzoeken wij alle scholen om mee te delen wat diens minimale en gewenste aantal nadarhekken is. Zo kan Dilbeek de nodige voorbereidigen treffen voor een evenwichtige verdeling onder die scholen.
Een voldoende aantal nadarhekken wordt gereserveerd voor een mogelijke heropstart van de kleuterscholen.

Aanvragen dienen vóór 10 mei gecommuniceerd te worden via het email adres ”onderwijs@dilbeek.be” of via het telefoonnummer 02 451 43 53 (Klaartje Tiebout). Geef steeds het minimale en gewenste aantal nadarhekken, alsook wie de contactpersoon voor de school is, om een vlotte levering te verzekeren.
Dilbeek voorziet de levering in de periode 11 – 14 mei.  

Op dit moment wordt er verder gewerkt aan de organisatie van de voor- en naschoolse opvang in het basisonderwijs.

“We doen er alles aan opdat alle leerlingen dit schooljaar nog even naar school kunnen gaan. Zelfs de paar weken die nog resten tot einde juni maakt het verschil. Wij wensen alle leerkrachten, het ondersteunend personeel en ouders die met de heropening van de scholen bezig zijn heel erg veel succes!”, aldus Luc Deleu.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker