Open Vld Dilbeek wil wandelen en fietsen verder stimulerenTijdens de lockdown zijn we met z’n allen massaal beginnen stappen en trappen. Niet alleen om te ontspannen, maar ook voor functionele verplaatsingen, zoals boodschappen doen. Dat willen we blijven stimuleren!
De resultaten van het Fietsrapport 2020 per gemeente zijn bekend gemaakt. Fietsers hebben bijna elke gemeente beoordeeld in een online enquête van de Fietsersbond, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), Het Nieuwsblad en de Vlaamse overheid. De resultaten van het rapport leggen informatie bloot over de manier waarop fietsers onze gemeente Dilbeek beleven. Ze geven ook aan welke aspecten voor verbetering vatbaar zijn.  

* We scoren net niet op het gemiddelde van Vlaanderen (46/100).

* Niet zo goed scoren we op de vraag “Deze stad of gemeente verdient het om Fietsstad of Fietsgemeente te worden” (1.7/5) en ook op de vraag “Kinderen kunnen veilig naar school fietsen door fietsstraten, schoolstraten en andere veilige routes.” (1.7/5)
=> Met de studiedienst van de gemeente gaan we weldra samenzitten om onoverzichtelijke punten rond schoolomgevingen nader te bepalen en die weg te werken, om de veiligheid van en naar de scholen nog beter te verzekeren. We denken hierbij aan het aanleggen van een fietsstraat en het inrichten van extra fietsenstallingen.  

* De andere mindere scores betreffen ouderen die met een gerust hart kunnen fietsen (1.9/5), de kruispunten voor oversteken (2/5) en onderhoud van de fietspaden (2/5);
=> Het verbreden van fiets- en zebrapaden behoort tot één van de te onderzoeken punten. Dilbeek onderhoudt nauwe contacten met het Vlaamse Gewest om subsidies voor aanpassingen aan gemeentewegen te bekomen, alsook de mogelijkheid tot aanvragen van aanpassingen aan de Ninoofsesteenweg (gewestweg) te onderzoeken. Met onze totaalvisie omtrent mobiliteit willen wij de gerapporteerde pijnpunten aanpakken.  

* Dilbeek scoort goed op het feit dat, als een straat (opnieuw) wordt aangelegd, de fietsinfrastructuur ook wordt verbeterd. (3.2/5)

* Het allerbelangrijkste is … dat het in onze gemeente aangenaam fietsen is (mooie omgeving, gebouwen, natuur). (3.2/5)

Open Vld Dilbeek anticipeert nu reeds op de minder goede puntjes voor Dilbeek.Blijf vooral fietsen. Wij zorgen voor een veilige plek in het verkeer met 1 ambitie: gezellig en veilig fietsen in onze mooie gemeente Dilbeek.  

www.fietsgemeente.be/fietsrapporten

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker