Afbouwen extra preventieve maatregelen in DilbeekIntussen is de trend van het aantal Corona gevallen in Groot-Dilbeek afgevlakt, maar de cijfers zijn zeker nog niet op een veilig niveau gedaald. De gouverneur heeft op 17 augustus toestemming gegeven om de extra gemeentelijke preventiemaatregelen in de strijd tegen het Coronavirus te versoepelen.

Concreet wil dit zeggen dat de gemeente de extra preventiemaatregelen gedeeltelijk afbouwt met onmiddellijke ingang:
* Het dragen van een mondmasker is niet langer algemeen verplicht in de hele gemeente Groot-Dilbeek. De mondmaskerplicht in Groot-Dilbeek wordt dezelfde maatregel die geldt in Vlaams-Brabant:
De verplichting is voor iedereen boven de leeftijd van 12 jaar om een masker op zak te hebben. In openbare gebouwen, winkels en horeca (behalve aan tafel), op het openbaar vervoer en op de markten is het dragen van een masker verplicht. Alsook daar was de sociale afstand van 1,5 meter slecht of niet kan gegarandeerd worden.  

* We behouden wel samenscholingsverbod op openbare plaatsen in Groot-Dilbeek voor meer dan 5 personen tussen 22u en 06u.
Dilbeek grenst voor een groot deel aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die nog steeds kampt met een stijgende besmettingsgraad. Daarom moeten we in Groot-Dilbeek zeer aandachtig blijven vanwege de potentiĆ«le risico’s die woon-werkverkeer, winkelaars, terrasbezoekers en wandelaars, hangjongeren met zich meebrengen in Dilbeek.  

Deze versoepelde maatregelen gelden tot 31 augustus 2020.

Ook Vld Dilbeek blijft zich verder inzetten op het sensibiliseren en informeren rond gezondheid: handen geregeld wassen, Social Distancing, mondmaskerplicht op de nodige plaatsen.
Draag zorg voor iedereen en jezelf om de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te beperken.  

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker