Veilig en gezond het schooljaar inBeste burger,

Het begin van een nieuw schooljaar staat voor de deur…1 september komt met rasse schreden dichterbij.
We herinneren ons nog levendig de uitdagingen die de eerste Corona golf voor iedereen met zich meebracht. Ouders, leerkrachten, ondersteunend personeel deden hun uiterste best om aan zoonlief of dochterlief de vereiste leerstof te bieden. We danken nogmaals iedereen voor de inzet van het voorbije schooljaar!

Corona is nog steeds onder de mensen. Daarom is uw inzet nog steeds hard nodig om de R-waarde zo goed mogelijk naar beneden te halen. Dit getal staat voor het aantal mensen dat besmet wordt door elk nieuw geval van COVID-19.
De gemeentescholen kunnen op 1 september 2020 opstarten in fase “geel”. Na die eerste weken kunnen er wel aanpassingen komen.  

Er zijn in totaal vier mogelijke fases:
* Fase groen (geen risico) gaat van start als er een vaccin of groepsimmuniteit is.
* Fase geel (laag risico) wil zeggen dat er een beperkte overdracht is van mogelijke besmettingen, verhoogde waakzaamheid is nodig.
* In fase oranje (matig risico) is er een regelmatige overdracht van besmettingen in de samenleving.
* In fase rood (hoog risico) zijn er wijdverspreide besmettingen in de samenleving.  

Ongeacht de situatie blijft het gemeentelijk kleuter- en lager onderwijs in Groot-Dilbeek voor alle leerlingen altijd open, vijf dagen op vijf. Ook de speelplaats blijft open.Er zijn wel verschillen tussen de fases bvb. de organisatie van de lunchpauze of het al dan niet maken van buitenschoolse uitstappen.
De leerkrachten in de kleuterschool dragen enkel een mondmasker als ze geen “social distancing” van 1,5 meter kunnen houden met collega’s. In de klas zelf hoeven ze het niet te dragen.
De leerkrachten in de lagere school dragen geen masker bij het lesgeven, indien er voldoende afstand is tussen de leraar en de kinderen. Als er op momenten niet voldoende afstand kan gehouden worden, dan dragen ze een masker.  

We rekenen ook op de burgerzin van de ouders: als uw kind ziek is, dan gaat het niet naar school en laat zich testen.
Als uw kind ziek wordt op school wordt uit de klas gehaald en direct in quarantaine geplaatst. Ouders van leerlingen die ziek worden op school, worden gecontacteerd om hen af te halen. De leerling moet zich laten testen bij de huisarts.Indien een ouder positief test, dan moeten diens kinderen 14 dagen thuis in quarantaine.  

“Wij wensen alle leerlingen, ouders, leerkrachten en ondersteunend personeel een goede start en een vruchtvol schooljaar!”, aldus Eerste schepen Luc Deleu (Open Vld).

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker