Dilbeek geeft ook de startende ondernemers extra steun.Beste Dilbekenaar,

“Als schepen van Lokale economie van Dilbeek, deel ik je graag mee dat Groot-Dilbeek een eerste kleinschalig experiment op poten heeft gezet.”, zegt Paul Vanden Meerssche (Open Vld Dilbeek).
Startende ondernemers kunnen een plaats ter beschikking gesteld krijgen door de gemeente Dilbeek.
De handelaars zorgen zelf voor een te huren of te kopen mobiele Pop-up container, zodat zij hun concept kunnen testen. De kracht van deze Pop-up toepassing ligt in het feit dat vaste voorbijgangers in de straat plotseling een Pop-up unit zien en dat dit iedere keer opnieuw de aandacht van nieuwe mensen trekt. Het is een ideale manier om de aandacht te krijgen voor innovaties, tijdelijke producten of snelle en efficiƫnte dienstverlening.
Een eerste tijdelijke Pop-up is recent in gebruik genomen achter de kerk in Itterbeek centrum. In de Pop-up container in de Verheydenstraat te Dilbeek zal er ook een handelaar weldra van start gaan. De vermoedelijke datum is oktober of begin november dit jaar. Het gemeentebestuur van Dilbeek zal zeer binnenkort een centrummanager aanstellen. De bedoelings is dat de manager die actie van zeer nabij gaat opvolgen.  

Binnenkort start Groot-Dilbeek ook met de handelskernafbakening. De visie bestaat erin om de toekomstige dorpskern te ondersteunen, zodat handelaars worden gemotiveerd om zich binnen de kern te vestigen. Het is belangrijk voor de shoppingsbeleving dat (fysieke) winkels niet te ver uit elkaar verspreid liggen.

Dilbeek ondersteunt waar mogelijk de lokale handelaars die geconfronteerd worden met verminderde omzet vanwege de Corona situatie: via de Dilbeek-App kunnen de burgers nu een geschenkbon aanvragen waarmee ze bij de lokale handelaars kunnen betalen.

Daarnaast blijven we het lokaal winkelen verder stimuleren. Dit wordt ook een opdracht van de centrummanager om in de nabije toekomst acties op poten te zetten.De buitenterrassen van de horeca waren op gedeeltelijk openbaar terrein tot eind augustus vergund. Intussen hebben enkele horeca uitbaters in het centrum van Dilbeek een vergunning gevraagd om een tent te plaatsen. De vergunning is verleend mits de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen kunnen worden.  

“Wij vinden dat lokale handelaars en horeca een grote meerwaarde leveren aan de leefomgeving van de Dilbekenaars. Daarom geven wij ook beginnende handelaars in Groot-Dilbeek de nodige kansen en stimuleren wij de burgers om te winkelen bij lokale ondernemers.”, aldus Paul Vanden Meerssche.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker