Gemeentelijke Kinderopvang Dilbeek – feedback over de maatregelen tegen het CoronavirusDag burger,

Corona (COVID-19) is nog steeds bij ons en zal dat nog een tijdje blijven doen.

Ook bij de kinderopvang te Groot-Dilbeek werden we genoodzaakt om een aantal zaken te herbekijken.“In overleg met het team Welzijn hebben wij de richtlijnen van Kind & Gezin goed gevolgd.”, zegt Walter Zelderloo (Schepen van Welzijn, voorzitter OCMW, Open Vld Dilbeek). Hier volgt een stand van zaken van de Gemeentelijke Kinderopvang te Groot-Dilbeek:  

* Gedurende de Corona-periode was er een lagere bezetting van baby’s en peuters in de gemeentelijke kinderdagverblijven.Dit kwam voornamelijk omdat in de beginperiode de kinderopvang alleen beschikbaar was voor kinderen van ouders met een job in een cruciale sector, zoals medische zorginstellingen en veiligheidsdiensten. De kinderopvang bleef ook open voor kinderen in een onveilige thuissituatie.  

* Alle medewerkers van de gemeentelijke kinderdagverblijven bleven actief.Wanneer de onthaalouder of hun partner bij de patiëntengroepen horen die een hoger risico lopen op complicaties, veroorzaakt door die virus, dan werd de opvang tijdelijk gesloten.  

* De ouders dienden voor een afwezigheid van zoonlief of dochterlief geen respijtdag aan te geven. M.a.w. ze dienden niet te betalen voor de afwezigheid van hun kindje. Die compensatiemaatregel blijft geldig tot en met 30 september 2020. De kinderopvang tijdig verwittigen bij afwezigheid blijft de regel.

* Kind en Gezin heeft een compensatieregeling uitgewerkt voor het verlies aan inkomsten voor de EVA VZW Gemeentelijke kinderopvang. Hierdoor zal de financiële impact voor de gemeente Dilbeek eerder beperkt zijn.

“Tot op heden zijn er (nog) geen besmettingen in onze kinderdagverblijven gemeld. Samen met het team Welzijn blijven we inspanningen leveren om de hygiëne en veiligheid bij kinderen en personeel te garanderen.”, aldus Walter Zelderloo (Open Vld Dilbeek).

Nota:
Is er een vermoeden van Corona?Meld dit a.u.b. op het telefoonnummer 02 451 43 42 of via mail naar ” kinderopvang@dilbeek.be ” .  

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker