Kermissen mogen weer in Groot-DilbeekIn de laatste maanden hebben ook de foorkramers het niet gemakkelijk gehad ten gevolge van de corona maatregelen.

Het Dilbeekse schepencollege heeft samen met de marktcommissie de mogelijkheid onderzocht om kermissen op Dilbeeks grondgebied terug toe te laten. “De kermissen in Schepdaal en Dilbeek mogen terug georganiseerd worden”, zegt de blije Schepen van Handel & Ondernemen en Lokale economie Paul Vanden Meerssche (Open Vld). “Er zijn goede afspraken gemaakt met de foorkramers, om de kermissen zo veilig mogelijk te laten verlopen”.

Voor kermissen gelden dezelfde maatregelen als in de winkel of op een markt. “De foorkramers voorzien handgel”, zegt Paul Vanden Meerssche. “Op bepaalde attracties mag maar een maximaal aantal mensen, dus dat moeten de foorkramers tellen. De attractie-uitbaters zijn verplicht om allemaal een mondmasker te dragen. Op die manier kunnen kermissen op een veilige manier doorgaan.”
De jaarmarkten zijn nog niet toegestaan. Onder het huidige coronabeleid gelden die als massa-evenementen en zijn daarom nog steeds verboden.
De foorkramers zijn blij dat ze weer aan de slag mogen in Groot-Dilbeek. Naast inkomsten hebben zij ook hard het sociaal contact gemist. De lockdown kwam op een slecht moment, want foorkramers sparen in de zomer om de zeer kalme winter te overbruggen. Ze zijn het niet gewoon om thuis te zitten.  

De kermis van Schepdaal gaat door in het weekend van 18 september 2020. De kermis van Dilbeek is gepland in het weekend van 2 oktober 2020. “Kermissen brengen mensen samen. Kinderen maken unieke jeugdmomenten mee.”, aldus Paul Vanden Meerssche (Open Vld).

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker