Dilbeek leidt Task Force en staat garant voor 500 nieuwe plaatsen in de zoneDag Dilbekenaars,

De Vlaamse Minister van Onderwijs duidde Dilbeek aan als initiatiefnemer van een op te richten “Task Force” voor de verdeling van nieuwe middelen voor het secundair onderwijs in 2021. Voor de onderwijszone Dilbeek is een bedrag voorzien van 4,7 miljoen Euro. In onze zone bevinden er zich 10 gemeenten: Asse, Ternat, Affligem, Meise, Wemmel, Merchtem, Opwijk, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Dilbeek.

4,7 miljoen stemt overeen met 500 nieuwe plaatsen in het secundair onderwijs in deze zone, toepasbaar op alle onderwijsnetten. Dat betekent dat zowat 10 % van het capaciteitstekort op die manier snel kan worden weggewerkt.

“Dilbeek kreeg de leiding toebedeeld van de “Task Force” omwille van onze ervaring uit een vorige verdeling van deze middelen, maar dan voor basisonderwijs. Inmiddels organiseerde Dilbeek een eerste vergadering (online meeting) waarop alle schepenen onderwijs van deze 10 gemeenten waren uitgenodigd en ook alle vertegenwoordigers van de verschillende netten die in deze zone onderwijs organiseren.”, zegt Luc Deleu (schepen van onderwijs, Open Vld Dilbeek)

De afspraak is dat de netten nog in jaar 2020 met een uitgewerkt voorstel komen zodat we snel kunnen terugkoppelen naar de Minister van Onderwijs.

“Hoewel de gemeente Dilbeek zelf geen secundair onderwijs verschaft, is dit een unieke gelegenheid om de bestaande Dilbeekse scholen de nodige steun te geven om hun aanbod uit te breiden.”, aldus Luc Deleu.

Wordt vervolgd.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker