Eindelijk: de eerste vaccinaties tegen COVID-19!Op vrijdag 15 januari 2021 werd er gestart met de eerste vaccinaties tegen COVID-19, voor onze bewoners van het woonzorgcentra Breugheldal te Itterbeek.

Er werden in totaal 252 vaccins succesvol geplaatst, namelijk bij 85 rusthuisbewoners, 118 inwoners van de serviceflats en ook bij 49 personeelsleden.

Al deze deelnemers aan de eerste vaccinatie werden terug uitgenodigd voor een 2de prik op 5 februari.“Naast deze prik, was er voor iedereen ook een witte roos voorzien, als teken van hoop in deze super enorm moeilijke periode.”, zegt Walter Zelderloo (Schepen van Welzijn, voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst, Open Vld Dilbeek).  

De zes overige Dilbeekse woonzorgcentra kwamen de volgende dagen aan de beurt.

“Het is de bedoeling dat alle rusthuisbewoners van Dilbeek hun eerste vaccin toegediend krijgen vóór het einde van de maand januari. Ik ben zeer tevreden met de gang van zaken. We hebben eindelijk het beestje bij de hoorns, en laat ons hopen om zo snel als mogelijk terug te keren naar een normaal leven.”, zegt schepen van Welzijn Walter Zelderloo.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker