Kortparkeren in Dilbeek voor de zorgverlenersSinds begin juli 2021 kunnen onze zorgverleners in Dilbeek kortparkeren op de opritten van particulieren. Zorgverstrekker Bart Nevens bracht dit idee aan bij de Schepen van Welzijn Walter Zelderloo, die het idee samen met de administratie omzette in de uitvoering.

 “Een parkeerplaats vinden is vaak niet evident, zeker niet ten tijde van de corona maatregelen en de vele thuiswerkers. Het is voor zorgverleners zeer wenselijk dat ze snel hun wagen kunnen parkeren, zodat ze extra tijd hebben met hun patiĆ«nten.”, zegt Bart Nevens (bestuurslid Open Vld Dilbeek)“Bewoners kunnen de toestemming aan zorgverstrekkers geven om de parkeerruimte voor hun garage of oprit te gebruiken. De goedkeuring tonen ze aan de hand van een zichtbare zorgparkingsticker. De zorgverlener kan dan 45 minuten gebruik maken van die parkeerplaats.”, zegt Walter Zelderloo (Schepen van Welzijn, Open Vld Dilbeek).“Intussen hebben al zo’n 100 zorgverstrekkers een kaart aangevraagd. En de campagne loopt nog volop.”, aldus Walter Zelderloo.  

Om zo een zorgparkingsticker aan te vragen, moet je over een RIZIV-nummer of inschrijvingsnummer beschikken, die is uitgereikt door de Vlaamse gemeenschap. Die parkeerkaart leg je gewoon achter je voorruit van je auto, met de vermelding van je telefoonnummer zodat de bewoner de zorgverlener kan bereiken indien nodig. Elke Dilbekenaar heeft intussen een uitneembare sticker ontvangen in de brievenbus om omhoog te hangen.

“Een belangrijke stap vooruit, want op deze manier zal er geen kostbare tijd meer verloren gaan”, stellen Bart Nevens en Walter Zelderloo (Open Vld Dilbeek).

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker