Nieuwjaarsbrief aan alle Dilbekenaren.


Voor allen die ons liefhebben en voor allen die ons nog niet liefhebben, een sprankelend en gezond 2023.

De overgang van oud naar nieuw is altijd de perfecte gelegenheid om even achteruit te kijken. Hebben we politiek de crisis goed aangepakt ? Hebben we onze bekommernissen voor onze inwoners kunnen vertalen in efficiënt bestuur ? 

Het antwoord is duidelijk ja. De coronacrisis werd snel en efficiënt aangepakt. Een vaccinatiecentrum dat de omliggende gemeenten ons benijdden. De energiecrisis was voor het bestuur een dringende reden om te bezuinigen. Gebouwen werden gesloten om energie te besparen. Twee miljoen werd vrijgemaakt om snel verder te schakelen naar duurzame energievriendelijke investeringen. En om de lasten van onze inwoners niet nog te verzwaren hebben we de belastingen niet verhoogd, integendeel, een voorziene verhoging geschrapt. En dat alles zonder in te leveren op het dienstbetoon.

Nooit in het verleden werd er zo veel geïnvesteerd. Dat dit voor sommige bewoners tijdelijk wat hinder veroorzaakte, was onvermijdelijk. Maar als je dan nadien Gossetlaan, Itterbeeksebaan, Dansaertlaan en zovele andere doorrijdt, dan zie je de resultaten van het geleverde werk. De nieuwe gemeenteschool werd dit jaar geopend. De nieuwe brandweerkazerne eveneens. We investeren als nooit tevoren in de leefbaarheid van onze gemeente met de nadruk op het behoud van onze open ruimte en het landelijke en Vlaamse karakter ervan.

We kijken uit naar de grote realisaties van 2023 en 2024 : de volledige heraanleg en herinrichting van de Baron de Vironlaan, de heraanleg van het centrum van Groot-Bijgaarden en van St Ulriks Kapelle, de nieuwbouwwerken aan De Klimop in Schepdaal.

2023 wordt ook het jaar van de nieuwe burgerparticipatie. Het verouderde systeem van adviesraden gaat op de schop en nieuwe vormen van actieve  inspraak komen in de plaats.

Maar laat dat allemaal jullie zorgen niet zijn.

Wij doen voort zoals de voorbije jaren, met dezelfde energie en heel veel daadkracht.

Maar deze dagen richten we onze focus op wat écht belangrijk is : familie en vrienden.

Maak er een schitterend 2023 van .Komen jullie mee klinken op het nieuwe jaar? Op 8 januari aan het gemeentehuis van 15u tot 17u, met een hapje en een drankje. Tot dan!

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker