Wind of change.


Blauw Dilbeek stelt huidig fractieleidster Alexis RONS voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2024.

Alexis is geboren in 1992 in Dilbeek en groeide op in een “blauw” nestje. Haar vader Daniel Rons heeft als zelfstandig wijnhandelaar in Sint-Martens-Bodegem een mooi en betrouwbaar bedrijf uitgebouwd. Het is echter vooral haar mama Natascha RONS-VANHEE, ex-gemeenteraadslid van de vroegere open-VLD Dilbeek, die het politiek vlammetje in Alexis aanwakkerde.

Verjonging.

Jong maar niet onervaren… mooi maar niet dom… grinta maar geen overmoed.

Alexis is een gezonde realist die beseft dat de wereld op zoveel vlakken ontzettend snel aan het evolueren is. Het zijn onzekere tijden voor iedereen en die onzekere tijden houden in dat er soms maatregelen en acties dienen zullen dienen genomen te worden die niet onmiddellijk met het meeste enthousiasme zullen ontvangen worden.

Maar, Alexis is niet bang en vooral, ze heeft een plan.

Haar prioriteiten zijn de lokale economie stimuleren en aantrekkelijk houden, kwaliteitsvol onderwijs garanderen, zinvolle en preventieve maatregelen nemen ivm het klimaat zodat de volgende generaties ook zullen kunnen meegenieten van de mooie gemeente die Dilbeek zeker en vast is.

Goedele LiekensAlexis is een jonge vrouw die zich engageert om van Dilbeek de plek te maken waar elke burger trots kan op zijn en waar het goed en veilig vertoeven is.

Met Goedele Liekens aan haar zijde als lijstduwer en met de ervaring van de oudere garde, vormen zij een complementair team die geen enkele uitdaging uit de weg zal gaan. Geen schrik van doemdenkers of internettrollen maar met het hoofd fier omhoog en met de blik gericht op de toekomst.

De weg naar de verkiezingen van oktober 2024 is nog lang en het parcours ligt vol hindernissen, maar Alexis is zeer enthousiast en klaar om de kiesstrijd aan te gaan. Zij zal daarbij kunnen genieten van een pak ervaring van en begeleiding door de oudere garde die nog wel prominent op de lijst zal aanwezig zijn, maar meteen met de duidelijke boodschap dat de tijd voor verjonging is aangebroken.Alexis is sales executive Vlaanderen bij MSC CRUISES BELGIUM en heeft zowat de hele wereld al gezien.

Tijd nu voor Dilbeek!

Met Alexis trekken we de kaart van de verjonging, én de vervrouwelijking. Met Goedele Liekens erbij als lijstduwer hebben we nu al een lijst met "Girlpower".

Bob Savenberg - voorzitter Blauw Dilbeek


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker