Blauw Dilbeek G(ee)FT een oplossing.


Met een nieuw en haalbaar actieplan mbt tot de ophaling van het Groente-Fruit- en Tuinafval, bewijst Blauw Dilbeek nogmaals dat de heel concrete bekommernissen van onze inwoners hoog op onze agenda staan.

Dilbeekse burgers die moeilijkheden ondervinden bij het opslaan van GFT omdat de GFT afvalzakken maar tweewekelijks worden opgehaald, kunnen genieten van de door de gemeente aangeboden oplossing.

Vanaf Pasen zullen er gratis compost containertjes beschikbaar zijn voor onze inwoners.

De “compostcontainers” (geventileerde emmertjes) zullen  beschikbaar zijn op de gemeentelijke  afhaalpunten van de GFT zakken. (Intradura)

Wij rekenen er evenwel op dat onze burgers zich mbt het heel delicaat en fel besproken afvalbeleid, zich zullen gedragen als “goede huisvaders”.  Een term die weliswaar uit ons burgerlijk wetboek komt maar waarvan wij hopen dat die nog steeds op zoveel mogelijk vlakken gehanteerd wordt in ons dagelijks leven.

Draag zorg voor onze gemeente, iedereen is er bij gebaat om in een nette, veilige en fiere omgeving te wonen.

Heel concreet:

-        Tracht zoveel mogelijk natuurlijk afval te composteren

-        Voor mensen die geen toegang hebben tot een stukje groen, maak het onderste van je gft niet vochtig met natte etensresten, de zak riskeert te scheuren door het extra gewicht en het zal ook een vervelende geur meebrengen.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker