5 extra laadpunten voor Dilbeek!


Het lijkt er dan toch op dat er in 2035 een verbod komt op verbrandingsmotoren voor nieuwe auto's, ondanks de discussies die nog steeds gaande zijn in Europa.

Dit betekent dat we vroeg of laat allemaal elektrisch zullen gaan rijden. Hoe ver staan we in Dilbeek?

Momenteel zijn er 91 laadpunten in Dilbeek. In 2023 komen er nog 5 laadpunten bij. Deze zullen worden geplaatst in het centrum van Dilbeek op de parking aan de kruising van Sportlaan en Kasteelstraat, op het Marktplein aan de Kasteelstraat, in de Pampoelstraat in Groot-Bijgaarden, in de Hermelijnlaan en op de Itterbeeksebaan.

Als je je elektrische auto in Dilbeek wilt opladen, zul je afhankelijk van de aanbieder meestal ongeveer 0,55 euro per kWh moeten betalen. De gemeente meldt dat je op de parking van AD Delhaize in Groot-Bijgaarden nog steeds gratis kunt opladen. Dit is uiteraard alleen bedoeld voor klanten.

Als particulier moet je echter rekening houden met enkele voorwaarden als je een laadpaal wilt plaatsen. Momenteel wordt er nog gewerkt aan een gemeentelijk beleidsplan voor elektrisch laden.

Momenteel is de wegcode van toepassing en is het niet toegestaan om een laadkabel over het voetpad te leggen. Particulieren met een elektrische auto kunnen dus beter gebruik maken van een oprit of garage of gebruik maken van de concessie van de Vlaamse overheid om een openbare laadpaal aan te vragen in de buurt.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker