Campagne start voor Dilbeekse Welzijnspunten.


Welzijnspunten voor álle Dilbekenaren!

Een helpende hand nodig? Kom zeker langs.

Vorige week startte de campagne om de Dilbeekse welzijnspunten in de kijker te plaatsen. Bij deze welzijnspunten kan élke Dilbekenaar die met een welzijnsvraag zit, makkelijk aankloppen voor hulp. De hulpverlener van het welzijnspunt neemt dan uitgebreid de tijd om samen op zoek te gaan naar antwoorden. En wat blijkt? Soms zijn er meer antwoorden en oplossingen mogelijk dan verwacht.

Brede waaier

De hulpverlener van het welzijnspunt heeft een breed zicht op alle dienstverleningen, die kunnen helpen bij problemen. Bovendien kan de professionele blik en het luisterend oor de Dilbekenaar misschien wel op weg zetten om ook andere voordelen of diensten te ontdekken. Vaak is het ene probleem immers gelinkt aan een ander probleem.

Makkelijk toegankelijk

Met de welzijnspunten wil Dilbeek inzetten op een toegankelijk en warm onthaal. Dilbekenaren kunnen er gewoon binnenstappen: een afspraak maken hoeft niet, maar kan wel. Dilbekenaren kunnen ook bellen tijdens de openingsuren of een mailtje sturen. Vanaf 27 maart zullen de openingsuren van de welzijnspunten wijzigen.

Welzijnspunten in de kijker

“Om dit alles bekend te maken start Dilbeek vanaf vandaag een campagne. We voeren deze campagne niet enkel op sociale media, maar maken ook gebruik van postkaartjes en affiches,”

Schepen Walter Zelderloo


Een belangrijke rol om de welzijnspunten kenbaarder te maken, is weggelegd voor partnerorganisaties, huisartsen, scholen, ... Zij zijn het best geplaatst om mensen door te verwijzen naar een welzijnspunt. “Maar eigenlijk kan iedereen dat doen! Misschien ken jij wel een familielid, vriend of buur die lijkt te verdwalen in het welzijnsaanbod. Stuur hen dan zeker door!” vult bevoegde schepen Walter Zelderloo aan.

WELZIJNSPUNT CAMPUS NIEUWENBOS

Bosstraat 84, 1

702 Groot-Bijgaarden                                              

maandag, dinsdag en vrijdag: 9u tot 11u30 woensdag: 9u tot 11u30 en 14u tot 15u30

WELZIJNSPUNT CAMPUS KEPERENBERG Itterbeeksebaan 210,

1701 Itterbeek

maandag en donderdag: 9u tot 11u30

Of op afspraak op maandagnamiddag en woensdagnamiddag (niet in de schoolvakanties)

Heb je enkel een financiële aanvraag? Bel ons: 02 568 05 00

MEER INFO 02 451 69 43 (elke werkdag van 9u tot 11u30) welzijnspunt@dilbeek.be www.dilbeek.be/welzijnspunten


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker