Deponeer je GFT & restafval op het recyclagepark zonder afspraak!


Vanaf nu kunnen Dilbekenaren zónder afspraak terecht op het recyclagepark om er hun GFT en restafval te deponeren in de daartoe bestemde containers. Deze maatregel is er gekomen op vraag van het Dilbeekse bestuur. Met deze maatregel wil het Dilbeekse bestuur een antwoord bieden op de vragen en klachten van burgers rond de tweewekelijkse frequentie van de huisvuilophalingen in de zomermaanden.

Een snelle oplossing

“Met de hitte van de afgelopen weken nam het aantal klachten en vragen van burgers rond de tweewekelijkse frequentie van de GFT- en restafvalophaling toe. Wij hebben daarom het initiatief genomen en zonder aarzelen contact opgenomen met Intradura om zo snel mogelijk een oplossing uit te werken voor onze burgers,” aldus onze schepen Luc Deleu.

Dilbekenaren kunnen het recyclagepark te voet betreden tijdens de openingsuren, met enkel hun afvalzak (GFT of restafval) in de hand. Dit wil zeggen dat ze de auto buiten aan de straatkant van het recyclagepark moeten parkeren. Zo komen ze niet in de wachtrij terecht.  

Evaluatie in september

De evaluatie van het Dilbeekse afvalbeleid staat in september op de agenda. Dan zal er bekeken worden of de frequentie van GFT moet aangepast worden. Op die manier heeft onze partner Intradura voldoende de tijd om de nodige logistieke aanpassingen te doen.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker