Stefaan Platteau verlaat gemeenteraad na 40 jaar trouwe dienst!


Gisterenavond werd Stefaans allerlaatste gemeenteraad in Dilbeek. Hij werd door de voltallige gemeenteraad in de bloemen gezet. We namen afscheid van een icoon in de Dilbeekse politiek. Maar achter de schermen zal hij nog altijd actief participeren en ons, Blauw Dilbeek, met raad en daad bijstaan. Bij Blauw Dilbeek kunnen we hem niet genoeg bedanken voor zijn tomeloze gedurende al die jaren, voor zowel onze gemeente, als de partij!

Stefaan en
Stefaan en "zijn" Suzanne, zijn rots in de branding.

Speech van Alexis Rons. (fractieleider en lijsttrekker Blauw Dilbeek)

"Beste Stefaan,

Ik moet toegeven, er zijn maar weinigen onder ons die ooit kunnen tippen aan jouw indrukwekkende prestaties. Het zou te lang duren om je volledige palmares hier te bespreken, maar wat ik wel graag wil benadrukken, is jouw 40 jaar als gemeenteraadslid, waarvan maar liefst 21 jaar als trotse burgemeester van Dilbeek.

En terecht, want wat een burgemeester was je! Altijd aanwezig, altijd betrokken. Het feit dat je slechts 2 gemeenteraden ooit hebt gemist, zegt veel over jouw toewijding aan Dilbeek en zijn inwoners.

En die toewijding wordt wederzijds gevoeld. In de politiek heb je altijd voor- en tegenstanders, maar als het over jou gaat, hoor ik vooral respect van de Dilbekenaren. Zelfs tijdens huisbezoeken tijdens de vorige verkiezingen, waar je iedereen die dat wilde meenam, kon ik dit respect voelen. Ik stond vaak met open mond te luisteren naar jouw uitstekend geheugen en kennis, voor mij blijf je eeuwig jong.

Niemand kent Dilbeek en zijn inwoners zo goed als jij.

Het was dan ook begrijpelijk dat loslaten moeilijk voor je was. We schrokken een beetje toen je besloot om een punt te zetten achter je bewonderenswaardige politieke carrière. Maar iedereen die jou kent, weet dat je ons niet in de steek zult laten en altijd voor Dilbeek zult blijven klaarstaan. Nu is het tijd om te genieten van een welverdiende rust samen met Suzanneke onder de Spaanse zon.

Maar maak je geen zorgen, jouw stem zal nog steeds doorklinken in de gemeenteraad. De Blauw Dilbeek-fractie zal jouw taak overnemen en een oogje in het zeil houden als het gaat om gemeentebelastingen 😉. Dat was immers jouw stokpaardje, zoals iedereen wel weet, en ik als fractieleider, of Luc en Marc als schepenen van Financiën, zullen ervoor zorgen dat het deze ambtstermijn goed wordt behartigd.

Als fractieleider, en ik ben er zeker van dat ik namens de hele gemeenteraad spreek, wil ik vooral zeggen dat het een eer was om met jou samen te werken. Je zal naast mij gemist worden, maar vandaag gaan we nog volop genieten van onze laatste gemeenteraad samen.

Dank je wel, Stefaan, voor alles!"

Stefaan Platteau met leden van de meerderheid én oppositie
Stefaan Platteau met leden van de meerderheid én oppositie

Als fractieleider, en ik ben er zeker van dat ik namens de hele gemeenteraad spreek, wil ik vooral zeggen dat het een hele eer was om met jou samen te werken. Je zal naast mij gemist worden, maar vandaag gaan we nog volop genieten van onze laatste gemeenteraad samen!

Alexis Rons, fractieleider en lijsttrekker Blauw Dilbeek


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker