Neen, we verhogen de belastingen niet.

Laten we het eens hebben over de onroerende voorheffing in Dilbeek. Ondanks wat er her en der geponeerd wordt op sociale media, is deze NIET verhoogd. In feite blijft het sinds het begin van de legislatuur stabiel op 740 opcentiemen. Je merkt misschien veranderingen, maar daar zijn verschillende redenen voor.

Je kunt deze situatie duidelijker in kaart brengen door enkele bronnen te raadplegen. Een betrouwbare bron is https://www.vlaanderen.be/onroerende-voorheffing. Klik op de link "Waarom betaal ik misschien meer dan verleden jaar" en je krijgt duidelijk antwoord op je vraag.

De mogelijke redenen achter de verhoging

Er zijn verschillende factoren in het spel. Het kan zijn:

  • Indexering: als je merkt dat het bedrag met ongeveer 9% is gestegen, is dit het gevolg van de indexsprongen.
  • Wegvallen van vermindering: bijvoorbeeld, als je kinderen ten laste hebt, kan dit leiden tot een vermindering.
  • Verhoogd kadastraal inkomen: dit kan veroorzaakt zijn door renovaties.
  • Verhoging van provinciale of gemeentelijke opcentiemen: dit is echter niet het geval in Dilbeek.

Jawel, voor iedereen in Dilbeek is het belangrijk om te begrijpen dat de opcentiemen NIET zijn verhoogd. Ze blijven dezelfde omdat we vinden dat je al genoeg belastingen betaalt. Dat betekent dat zowel je personenbelasting als de onroerende voorheffing al jaren niet verder stijgen buiten deze bovengenoemde factoren.

Geen belastingverhogingen

Geen belastingverhogingen zijn doorgevoerd, en er zullen er ook geen worden doorgevoerd tot het einde van de legislatuur. Dit is opgenomen in het coalitieakkoord en dat zullen we naleven tot op de laatste dag van deze legislatuur.

In een notendop, ook al lijkt je onroerende voorheffing in Dilbeek hoger, wordt het NIET verhoogd in termen van de deze legislatuur. De veranderingen die je waarneemt kunnen meerdere oorzaken hebben, maar zijn niet te wijten zijn aan veranderingen op gemeentelijk vlak. Het doel van dit artikel was om duidelijkheid te bieden en hopelijk is dat gelukt.

Denk eraan dat informatie over de onroerende voorheffing en andere vergelijkbare onderwerpen beschikbaar is op https://www.vlaanderen.be/onroerende-voorheffing

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker