Feestelijke opening van de nieuwe fietsenstalling in Dilbeek: Een stap voorwaarts naar verhoogde verkeersveiligheid


Vandaag, werd de gloednieuwe fietsenstalling trots ingehuldigd op de Parking Oudesmidse, een project gerealiseerd door de gemeente Dilbeek. De vreugde lag niet alleen in de opening van de nieuwe stalling, maar tevens in de stappen die tegelijkertijd zijn genomen om de verkeersveiligheid van de jonge fietsers sterk te verbeteren.

Een afgebakende fietsweg: Veiligheid voorop.

Tijdens het werken aan de nieuwe stalling, besloot de gemeente ook de verkeerssituatie op de Parking Oudesmidse flink onder handen te nemen. Met het belang van maximale veiligheid in het achterhoofd, werd er een afgebakend fiets- en voetpad voorzien voor de actieve reiziger, dat ook toegang geeft tot de nieuwe fietsenstalling.

Deze route werd van een een groene buffer voorzien, om de fietsers en voetgangers effectief af te schermen van de auto's.

Aanpassingen op de parking: Nieuwe circulatie en meer groen.

Niet alleen werd het fiets- en voetpad verbeterd, maar de gehele circulatie op de parking kreeg een nieuwe vormgeving. Er is nu éénrichtingsverkeer ingesteld, waardoor auto's verder van de school worden geleid, een subtiele doch effectieve methode om de veiligheid van de jonge fietsers te waarborgen.

Het zebrapad wordt extra beveiligd met paaltjes. Daarnaast werd er 215m² verharding weggehaald, zieke bomen vervangen en extra groen toegevoegd in de vorm van hagen en klimplanten.

Ruimte voor alle fietsen: Een einde aan de parkeerproblemen.

Met de nieuwe stalling, komt er eindelijk een einde aan de veelvoorkomende parkeerproblemen. "We zijn heel tevreden dat de kinderen nu eindelijk allemaal hun fiets veilig kunnen stallen", zegt Luc Deleu, schepen van Onderwijs. "De oude fietsenstalling was al jaren te klein —fietsen eindigden zelfs op de speelplaats en docenten moesten hun fiets mee naar de klas nemen."

De feestelijke opening van de nieuwe fietsenstalling op de Parking Oudesmidse in Dilbeek is meer dan een nieuwe stalling, het is een stap in de richting van een veiligere, groenere en georganiseerde omgeving voor onze jonge fietsertjes. Het is een bewijs van de toewijding die de gemeente Dilbeek heeft voor haar inwoners en hun veiligheid.

De oude fietsenstalling was al jaren te klein: fietsen eindigden zelfs op de speelplaats en docenten moesten hun fiets mee naar de klas nemen...

Schepen van onderwijs Luc Deleu


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker