Waar geeft Dilbeek geld aan uit? Marc Willen legt uit.

"Belangrijkste om weten is dat we op zowat alle domeinen beter scoren dan het gemiddelde in Vlaanderen. Op sommige domeinen zelfs veel beter. En als Schepen van financiën benadruk ik dat we dit realiseren zonder verhoging van de personen belasting ( 6,9 %) of onroerende voorheffing. ( 740 opcentiemen). En dit al 5 jaar lang .

Wij kunnen dus wel kwaliteit leveren zonder telkens bij de burger aan te kloppen voor vers geld . Onze efficiëntie oefeningen bereiken hun doel. Wij waken over uw centen.

Er blijven natuurlijk werkpunten: de vuilnisproblematiek werd al aangepast maar het groen onderhoud moet beter, al is het een moeilijk item en een probleem in heel Vlaanderen.

Als Blauw Dilbeek kunnen we enkel blij zijn met dit bericht in de Tijd en hopelijk bent u dat ook. Onthou dit bij de verkiezingen van volgend jaar.

Kwaliteitskrant "De Tijd" publiceerde gisteren een invultest om te achterhalen waar je gemeente het belastinggeld aan besteedt.

Nuttig om halve waarheden en soms zelfs 'fake news' te achterhalen. Een verzameling van oppositiepartijen beweert dat het Dilbeeks gemeentebestuur enkel 'koude' beslissingen neemt, de verenigingen niet voldoende ondersteunt, weinig investeert in mensen en vooral in beton... Wat zegt het rapport voor Dilbeek:

  • 13% van het budget gaat naar vrijetijdsbestedingen (sport, cultuur, jeugd). Meer dan het Vlaamse gemiddelde en hoger dan in andere randgemeenten.
  • 13% van het budget spendeert Dilbeek aan leren en onderwijs. Het Vlaams gemiddelde ligt met 8% lager. In gelijkaardige gemeenten gaat het om 11% van het budget
  • 22% gaat naar zorg en opvang. Gelijk aan het Vlaamse gemiddelde maar meer dan in gelijkaardige randgemeenten. Het valt dus nog mee met dit kille, koude bestuur... En effectief: we investeren ook meer dan gemiddeld in veiligheid en mobiliteit.
  • 14% gaat naar politie, brandweer en GAS-ambtenaren. Meer dan het Vlaamse gemiddelde en meer dan in de andere randgemeenten.
  • 12% gaat naar mobiliteit in Dilbeek. Het Vlaamse gemiddelde is 6%, voor gelijkaardige randgemeenten spreken we over 7% 

Samengevat: dit bestuur is allesbehalve koud en kil en investeert zowel in mensen als in veiligheid en mobiliteit ("beton").”

Ondanks de beweringen van een verzameling van oppositiepartijen is het gemeentebestuur allesbehalve koud en kil en investeert het zowel in mensen als in veiligheid en mobiliteit.

Schepen van financiën Marc Willen


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker