Meer Bos zorgt voor meer groen in Dilbeek!


Iets meer dan een jaar geleden introduceerde Dilbeek een Burgerbudget, waarbij de inwoners van Dilbeek projectvoorstellen konden indienen om hun gemeente beter bestand te maken tegen klimaatverandering. Het Meer Bos-project trok veel aandacht en werd uiteindelijk gekozen als een van de winnaars. Na een grondige voorbereiding, waaronder de oprichting van een coöperatieve vennootschap, vond vandaag de eerste boomplantactie plaats! In totaal zullen er maar liefst 800 bomen worden geplant.

„Dilbeek gaf aan Frederik Vandendriessche, de initiatiefnemer van het project, een burgerbudget voor de oprichting van de coöperatieve vennootschap Meer Bos en om de zoektocht naar geschikte gronden te starten," aldus onze Schepen Luc Deleu.

Directe betrokkenheid van burgers

Meer Bos streeft ernaar om via de oprichting van een coöperatieve vennootschap de burgers direct te betrekken bij de uitbreiding van bossen. Wie mede-eigenaar wil worden van de coöperatieve vennootschap Meer Bos kan een of meer aandelen kopen voor € 250 per stuk. Deze investeerders worden dan 'coöperanten', wat betekent dat hun geld wordt gebruikt om gronden aan te kopen en bossen aan te leggen. Op deze manier draagt de burger direct bij aan een groener Dilbeek!

Initiatiefnemer Frederik Vandendriessche zegt: "Met mijn idee voor een coöperatieve vennootschap, hoop ik burgers een extra mogelijkheid te bieden om bij te dragen aan de vergroening van hun gemeente. Veel mensen planten al zelf groen, maar niet iedereen heeft daarvoor de financiële middelen of de tijd. Nu kan iedereen eigenaar worden van een bos door middel van een bescheiden financiële bijdrage! Het burgerbudget van de gemeente gaf het extra zetje dat nodig was om dit idee te realiseren."

Dilbeek gaf aan Frederik Vandendriessche, de initiatiefnemer van het project, een burgerbudget voor de oprichting van de coöperatieve vennootschap Meer Bos en om de zoektocht naar geschikte gronden te starten.

Luc Deleu


Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & ontvang al eerste ons laatste nieuws

In de kijker