Infrastructuur en dorpskernen.
Belangrijk om te vermelden is dat nieuwe voet- en fietspaden meestal door Vlaamse subsidies worden gefinancierd, terwijl de gemeente Dilbeek enkel instaat voor de kosten van de wegen zelf.
Hoewel deze werken omvangrijk lijken, maken we optimaal gebruik van beschikbare subsidies om de financiële lasten voor onze burgers tot een absoluut minimum te beperken. Blauw Dilbeek houdt hier strikt toezicht op en zal op dezelfde wijze verder werken.
De heraanleg van onze dorpskernen blijft een prioriteit. Fase 2 van het Gemeenteplein in Dilbeek, evenals de centra van Groot-Bijgaarden en Sint-Ulriks-Kapelle, kunnen in deze legislatuur van start gaan.
Voor Schepdaal en Itterbeek moeten de plannen opnieuw opgestart worden, zodat ook deze dorpskernen de nodige vernieuwing krijgen.
Een bijzondere focus in de komende legislatuur ligt op de werken aan de Ring rond Dilbeek.
Deze werken zullen jaren duren, en het is cruciaal dat we onze lokale handelaars in deze periode optimaal ondersteunen.
Hoewel de gemeente Dilbeek zelf weinig invloed heeft op de werken die onder de verantwoordelijkheid van de Werkvennootschap vallen, zal Blauw Dilbeek er alles aan doen om onze handelaars te beschermen en te verdedigen tijdens deze uitdagende periode